Montag, 31. Oktober 2011

Marronleiders laks

Waterkant.Net
Geplaatst op maandag, oktober 31st, 2011
PARAMARIBO, 31 okt – Leiders van de Marron-gemeenschap moeten maar eens eindelijk hun verantwoordelijkheid kennen en leiding geven. Dit zegt parlementariër Ronnie Asabina (BEP) in de nasleep van recente onlusten. Er wordt maar niet gewerkt aan de achterstandspositie van de achterban. En te bedenken dat de politieke omstandigheden nog nooit zo gunstig waren.
Het zijn Marron-politici die de scepter zwaaien op de ministeries van Justitie & Politie, Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Sport & Jeugdzaken. “We zien echter bitter weinig initiatieven”, zegt Asabina tegenover de Times of Suriname. De achterban is als het ware aan zijn lot overgelaten. En dat terwijl alle drie ministeries genoeg opening bieden om de achterstand ten minste te verkleinen.
Van een gezamenlijk optreden is al helemaal geen sprake. “De kiezers in het binnenland hebben hun hoop gevestigd op mensen die op hen lijken. Ik zie echter niet dat de leiders eensgezind met hun achterban optreden”, aldus Asabina. De verschillende incidenten waar Marrons bij betrokken zijn helpen bepaald het eigen imago oppoetsen. Asabina vindt generaliseren weliswaar gevaarlijk. Problemen en wrijvingen moeten samen worden aangepakt.

Keine Kommentare: