Mittwoch, 26. Oktober 2011

Inheemsen zeggen sorry tegen president

Starnieuws
25 Oct, 22:00
63a0fc4b57a1eddbc4ec67ac0969ecb3.jpg
President Desi Bouterse, bijgestaan door minister Ramon Abrahams in gesprek met de Inheemse dignitarissen. (Foto: kabinet van de president)
Inheemse gezagdragers hebben vandaag hun verontschuldiging aangeboden aan president Desi Bouterse. Een delegatie onder leiding van Orlando Sabajo legde uit dat door onwetendheid de slotverklaring die voorgelezen is op de grondenrechtenconferentie te Colakreek is ondertekend.


De delegatie bestond uit granman’s van Lawa, Kwamalasemutu en Apetie evenals de kapiteins van de eerdergenoemde gebieden en de dorpen Tepoe, Apetiena en Koeroenie. Dit meldt het kabinet van de president in een persbericht.


Vraagstuk aanpakken
De Inheemse gezagsdragers vroegen aan Bouterse om het grondenrechten vraagstuk nog eens te willen aanpakken, zoals eerder afgesproken en overeengekomen. De granman’s verduidelijkten dat hen nimmer de totale inhoud van het stuk is voorgehouden en zij uit onwetendheid en zonder duidelijke informatie over de inhoud het bedoelde stuk hebben getekend.


De president heeft de delegatie geadviseerd terug te gaan naar hun respectieve dorpen en na overleg met de bevolking aldaar de bedoelde verklaring in te trekken. Dan is er volgens Bouterse weer een goede basis voor voortgang van de gesprekken.

Keine Kommentare: