Donnerstag, 5. April 2012

Het onrecht heeft gezegevierd

Suriname Stemt
Door Edgar Mampier on the 05 Apr 2012

vlag halfstok, toen voor de dood van Johan Ferrier, nu voor de dood van de democratie


Alle drogredenen tot aanname van de gewijzigde amnestiewet zijn vruchteloos ontmaskerd, het heeft allemaal niet mogen baten, het onrecht heeft gezegevierd. Geerlings-Simons zei na afloop dan wel de initiatiefnemers niet te willen feliciteren, het koste haar duidelijk moeite dat over haar lippen te krijgen, en in de fractiekamer, waar de champagne ongetwijfeld rijkelijk vloeide om het mega-malicieuze volk nog méér te benevelen, zal zij dat zeker hebben goedgemaakt met brasa’s voor de intiatiefnemers. Deze coup is zonder meer te vergelijken met de Kristallnacht in Duitsland in 1938, de weg tot de autoritaire democratie ligt vanaf nu helemaal open.

Maar nóch die voorstemmers –evenmin als de bij stemming lafhartig weggebleven tegenstanders van BEP en NS– nóch Bouterse moeten denken dat ze hiermee vrijuit gaan. Bouterse was al getekend voor het leven, maar de hierboven genoemden hebben zich hiermee medeschuldig gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid, zij hebben nu ook bloed aan hun handen en zijn als Bouterse voor het leven getekend, gebrandmerkt.
Werden het brandmerk van de slavernij en het brandmerk van Auschwitz, Dachau, etcetera door de geschiedenis omgezet in geuzentekens, dat zal nooit en te nimmer het geval zijn met het brandmerk van de willoze volgelingen van moordenaar Bouterse, zij zullen tot het einde hunner dagen niet alleen worden nagewezen door alle nabestaanden en alle rechtgeaarde Surinamers, maar ook niet aflatend gekweld worden door hun eigen geweten, om tenslotte in de geschiedenis te boek te staan als het volks- en staatsvijandige deel van de Surinamers, dat het land met deze gewijzigde amnestiewet opnieuw voor decennia in het ongeluk heeft gestort.

Keine Kommentare: