Donnerstag, 7. März 2013

Slechts twee Surinaamse bedrijven op toerismebeurs Berlijn

DWTonline.com


Slechts twee Surinaamse bedrijven op toerismebeurs Berlijn

07/03/2013 - Eric Mahabier
dWT foto/ Eric Mahabier - 
De eerste drie dagen is de Internationale Toerisme Beurs (ITB) slechts toegankelijk voor de media en touroperators. Twee Surinaamse bedrijven nemen samen met de Stichting Toerisme Suriname aan deze beurs deel.
dWT foto/ Eric Mahabier - De eerste drie dagen is de Internationale Toerisme Beurs (ITB) slechts toegankelijk voor de media en touroperators. Twee Surinaamse bedrijven nemen samen met de Stichting Toerisme Suriname aan deze beurs deel.  
BERLIJN - Dit jaar nemen er slechts twee Surinaamse bedrijven deel aan de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn. Het gaat om Purity Tours Suriname en Courtyard Marriott. Vorig jaar hebben veel meer Surinaamse bedrijven aan deze beurs die de grootste ter wereld is, geparticipeerd.
Mets, Surinam Airways en Anaula Nature Resort waren enkele van de bedrijven vorig jaar. Dinesh Ramlal, bestuurslid van de Stichting Toerisme Suriname (STS) zegt de reden niet te kennen waarom bedrijven het dit jaar massaal hebben laten afweten. Suriname neemt dit jaar voor de derde keer aan deze internationale toerisme beurs mee. Ramlal benadrukt wel dat STS vertegenwoordigd is op de beurs en dat alle branche bedrijven die bij ze aangesloten zijn automatisch "meeliften" in de promotie die de stichting voor Suriname maakt.
Ook bedrijven die middels "folder participatie" aan toerisme beurzen deelnemen laten het dit jaar afweten. Ook hiervan kent Ramlal de reden niet. "Ik kan wel meegeven dat je met de participatie aan de beurs je een investering pleegt die geldt voor de komende drie jaar. Je gaat niet meteen de resultaten zien. Kennelijk hebben de bedrijven andere prioriteiten", redeneert Ramlal.
Ook Henri Tdlohreg van Purity Tours is de mening toegedaan dat deelname aan de toerisme beurs een lange termijn investering is. "Aan de ene kant is het een eigen beslissing van de bedrijven. Maar anderzijds doen wij zaken met alle bedrijven en hotels in Suriname". Daardoor zijn volgens Tdlohreg in feite alle Surinaamse bedrijven vertegenwoordigd.
Potentie
Niels Stuedemann, general manager van Courtyard Marriott ziet enorme potentie op de Duitse markt voor Suriname. Hij is zelf Duitser en zegt dat Duitsers gewezen moeten worden op de verbintenis die Duitsers hebben met Suriname, via de Tweede Wereld Oorlog.
Hij verwacht dat Suriname op termijn vaste voet op Duitse toerisme markt zal krijgen. Stuedemann wil zich niet aan een termijn vastbinden, maar vind in elk geval dat de Duitse toerisme markt veel voor Suriname kan betekenen. De ITB duurt tot en met 10 maart. De beurs is slechts van 8 tot en met 10 maart open voor alle publiek. De rest van de dagen is het slechts toegankelijk voor de media en touroperators.-. 

Keine Kommentare: