Starnieuws
10 Nov, 12:00
Assembleelid Henk Ramnandanlal
De politicus wijst erop dat mensen zich hebben kunnen ontwikkelen, waardoor zij hun gedeelte anders hebben kunnen inrichten. "Dat wij vandaag de dag in Nickerie rijst telen, heeft niet alleen te maken met de cultuur van de mensen die daar wonen en werken. Het heeft vooral te maken met de miljoen en miljarden die zijn geinvesteerd in dat gebied. Eerst in SML Wageningen, oorspronkelijk bedoeld voor Hollandse boeren om zich daar te vestigen, later uitgegroeid tot een verwerkings- en exportcentrum voor het hele gebied. En niet te vergeten de miljoenen die zijn geinvesteerd in die regio in onderzoek en veredeling van rijstrijsten en teeltmethoden, in infrastructuur en vooral een rijsthaven", zegt Ramnandanlal.
Binnenland
Het assembleelid vindt dat als hetzelfde gedaan was voor het binnenland, als dezelfde miljoenen en miljarden waren geïnvesteerd toen in onderzoek en veredeling van de droge rijstrassen, dan was het binnenland vandaag de dag de garantie voor onze voedselzekerheid.
Ramnandanlal vindt dat mensen die de grondenrechten niet zien als een ontwikkelingsvraagstuk, zullen zich over honderd jaar afvragen waarom wij gebieden hebben afgebakend en hoe wij grond in collectief verband uitgegeven niet in productie kunne hebben nemen. "En we moeten daarbij niet proberen een tegenstelling op te werpen tussen kust en binnenland. Beide regio’s hebben hun problemen van het in exploitatie nemen van productiegebieden. Beide problemen moeten worden opgelost indien wij onze natuurlijke hulpbronnen en vooral de Surinaamse mens optimaal willen inzetten de ontwikkeling van dit land. En waar het vooral om gaat in deze kwestie is om de dialoog gaande te houden om te komen tot die oplossing ervan", benadrukt Ramnandanlal.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen