Dienstag, 10. Januar 2012

Drugstransporten, drugsvangsten en Marijke Djwalapersad

Suriname Stemt

Door Dennis Leguit on the 09 Jan 2012


coke, coke en nog eens coke…

Wie het verhaal van Marijke Djwalapersad over drugstransporten gister op de radio heeft gehoord of wie vandaag in Dagblad Suriname haar verhaal heeft gelezen, weet nu precies waarom Bouterse over ‘de rioolpers’ praat. De voormalige parlementsvoorzitter schroomde niet om te zeggen dat er vanuit Nickerie drugstransporten richting Paramaribo plaatsvinden, die beveiligd worden door een rechtstreeks onder Bouterse vallende gewapende macht. Ga daar maar aan staan, de waarheid mag natuurlijk niet gezegd worden!
Marijke Djwalapersad
In een gesprek van de Guyanese politiechef, die de taak heeft ervoor te zorgen dat de bestaande drugslijn tussen Guyana en Suriname wordt geëlimineerd, met een Surinaamse journalist en een ex-BVD’er verklaarde deze laatste dat hij drugstransporten van Nickerie naar Paramaribo niet kan onderscheppen, omdat die door een onder Bouterse staande gewapende macht worden geëscorteerd.
Sinds Bouterse’s aantreden is de hoeveelheid in beslag genomen drugs aanzienlijk gestegen. Zo was er in het jaar 2011 een record aan drugsvangsten te noteren, in totaal is er 517 kilo cocaïne in beslag genomen, tegen ongeveer ongeveer 342 kilo in het jaar 2010, een stijging van zo’n 50%. En aangezien ervan wordt uitgegaan dat hooguit zo’n 10 tot 20% van de gesmokkelde drugs wordt onderschept, maken deze cijfers duidelijk hoe ernstig het probleem is.
Eerlijk gezegd kijk ik hier helemaal niet van op, en ik denk velen met mij. Is het niet opvallend dat er zo’n grote stijging van de drugs- criminaliteit moet worden geconstateerd? Daar móet ergens een verklaring voor te vinden zijn! De politie wil ons doen geloven dat zij op de goede weg zijn, maar met de hierboven genoemde stijging is hun verhaal absoluut ongeloofwaardig. Ook van de beweringen van Djwalapersad heeft waarnemend korpschef onmiddellijk gezegd dat haar beweringen uit de lucht hegrepen zijn!
Op een persconferentie van 8 november 2011 heeft Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, uitgelegd dat de Counter Terror Unit (CTU) een werkarm is van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) en dat dit bureau en al zijn werkarmen rechtstreeks vallen onder de verantwoordelijkheid van de president. Maar heeft hij erbij gezegd, de CTU kan alleen in actie komen wanneer de procureur-generaal of de korpschef dat eist. Wie wil er nog geloven dat Bouterse toestemming vraagt om drugstransporten te beveiligen? Ik in ieder geval niet!

Keine Kommentare: