Dienstag, 10. Januar 2012

Djwalapersad: ‘Drugstransporten geëscorteerd door gewapende macht’

Dagblad Suriname:
Geplaatst: 09/01/2012
Paramaribo - Drugstransporten vanuit Nickerie richting Paramaribo worden door een gewapende macht, die rechtstreeks onder president Desi Bouterse valt, geëscorteerd. Dat zei Marijke Djwalapersad gistermiddag op de radio.
De politica, die zegt niet bang te zijn, deed deze verklaring nadat ze het interview van de Guyanese korpshef had beluisterd. Die buitenlandse ambtenaar zei aan een Surinaamse journalist dat zijn zorg is om de drugslijn, die er tussen Suriname en Guyana bestaat, te elimineren.
Op een gegeven moment zegt de ex-BVD’er dat de politie drugstransporten vanuit Nickerie naar Paramaribo niet kan onderscheppen. Een gewapende macht die direct onder de president valt, treedt als beschermheer op.
Op 8 november 2011 maakte Melvin Lincheer in een persconferentie duidelijk dat de Counter Terror Unit (CTU) een werkarm is van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV). Dit bureau en al zijn werkarmen vallen rechtstreeks onder de president. Echter kan de CTU alleen in actie komen wanneer de procureur- generaal of korpschef dat eist.
Humphrey Tjin Liep Shie, waarnemend korpschef, zegt dat de bewering van Djwalapersad uit de lucht gegrepen is. ‘Er is geen enkele informatie bij de politie bekend dat de CTU drugstransporten begeleidt. We moeten voorzichtig zijn en niet zomaar beschuldigen’, zegt Tjin Liep Shie.

Keine Kommentare: