Dienstag, 1. November 2011

Eenheid niet teruggekeerd in OIS met verkiezing Karwafodi

Starnieuws 01 Nov, 11:30

ce732da6544e8120b166803a03c6d0b2.jpg

Andrew Karwafodi, gekozen als voorzitter van de OIS.
Met de verkiezing van Andrew Karwafodi als voorzitter van de Organisatie van Inheemsen in Suriname (OIS) is de eenheid in de organisatie niet hersteld. De groep onder leiding van Nardo Aloema zegt in een verklaring dat Karwafodi door vrienden tot voorzitter is gekroond. Volgens deze groep was de ledenvergadering zondag een ‘belachelijke vertoning’.

De groep Karwafodi zegt dat na 19 jaar de OIS voldaan heeft aan de statutaire verplichtingen en is er een nieuw bestuur gekozen.
Benadrukt wordt dat op de vergadering ook aanwezig waren Norine Bolman-Brank en Eduard Swedo, leden van het oprichtingsbestuur van OIS. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) was vertegenwoordigd door Lloyd Read, kapitein van Kumbasi (Pierre Kondre).

Ceremoniële overdracht
Nadat Romeo Dougle van de verkiezingscommissie bekend maakte dat het bestuur Karwafodi bij enkele kandidaatstelling is gekozen, droeg oud-voorzitter Noldus Jubithana de hamer over.
In zijn afscheidsspeech gaf Jubithana aan dat hij blij is, te mogen overdragen aan een bestuur, waarin hij het geloof heeft. Volgens Jubitana zal er hard gewerkt zal worden aan belangrijke issues voor de Inheemsen.

Bij een traditionele ceremonie geleid door Cyrill van der Bosch werd ten teken van overdracht de nieuw gekozen voorzitter en zijn bestuur aangekleed met een schouderdoek. Jubithana heeft deed Karwafodi ook een hoofdtooi op en hem voorzien van pijl en boog. Hiermee werd het traditioneel gedeelte afgesloten.

Eenheid
Karwafodi drukte de Inheemse gemeenschap op het hart om één vuist te maken, te gaan samenwerken. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Stanley Liauw Angie (1e ondervoorzitter), Suzanne Muller (2e ondervoorzitter), Roy Kewal (secretaris), Petrus Daniel (penningmeester), Margo Bundel-Biswane (2e secretaris), Ricky Chan Jet Soe (2e penningmeester) en de commisarissen Oriana Trameh, Lauwrence Daniel, Just Orassie en Germain May.

Keine Kommentare: