Mittwoch, 21. Dezember 2011

Waterberg krijgt kritiek op contract Cubaanse oogartsen

Starnieuws
21 Dec, 04:00
a3f83a0e4fc5fcd535ec0d7df06968e1.jpg
Minister Celcius Waterberg
Minister Celcius Waterberg (Volksgezondheid) heeft een contract gesloten met Cubaanse oogartsen en paramedisch personeel. Het gaat om een contract van euro 1.1 miljoen voor drie jaar. De assembleeleden Winston Jessurun (Nieuw Front/DA91) en Premdew Lachman (Mega Combinatie/Nieuw Suriname) hebben kritiek op het contract. Zij willen van de minister weten of er overleg is gepleegd met de oogartsen in eigen land.


Jessurun deelde mee dat er negen oogartsen in Suriname zijn. Het gaat om jonge mensen in de bloei van hun leven. Hij wees erop dat op jaarbasis het land euro 350.000 moet betalen. Gemiddeld verdient een lid van het team euro 3.600 per maand. Bovendien hebben de Cubanen ook alle voorzieningen. Jessurun zei dat een verpleegkundige hier omgerekend euro 400 krijgt op maandbasis. Er zullen volgens het assembleelid ernstige problemen ontstaan met zulke salarissen "terwijl er nauwelijks behoefte is aan oogartsen".

Faciliteiten nodig 
André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) interrumpeerde Jessurun en stelde dat er een lange wachtlijst is bij de oogartsen. Mensen moeten heel lang wachten voor ze geholpen worden. Het probleem speelt jarenlang en nu de regering een oplossing heeft gevonden, is er kritiek.

Jessurun zei dat het moeilijk is als mensen niet weten waar ze over praten. Hij legde uit dat oogartsen uit Cuba erbij het probleem niet zullen oplossen. "Al breng je twintig oogartsen, dan nog is het probleem niet opgelost. Het gaat om de faciliteiten. Als er onvoldoende operatiekamers zijn, kan er niet geopereerd worden", betoogde Jessurun. Hij benadrukte dat er faciliteiten nodig zijn voor de negen oogartsen die er al zijn. Hij wees erop dat 's Lands Hospitaal het Cubaanse team ook moet faciliteren. Ook Staatsziekenfonds moet een bijdrage leveren. Jessurun wees erop dat 's Lands Hospitaal al genoeg financiële problemen heeft "en nu komt deze lood er ook nog bij".

Kommentare:

Nelson Souzza hat gesagt…

Hello! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts. Congrats for your work. If you wish to follow back that would be great I'm at http://nelsonsouzza.blogspot.com
Thanks for sharing!
Happy New Year!

Anonym hat gesagt…

lening bieden verlaagde tarieven
Ik geef leningen aan eenieder verlangend financiële bijstand. Dit is een lening tussen bepaalde met een zeer eenvoudige en precieze voorwaarden voor deze sommige regelingen zijn getroffen voor het goede verloop van de procedure. Mijn rente over de looptijd van de lening is 2% tot 4% en de terugbetaling is maandelijks Als enig moment u geïnteresseerd bent, contact met mij op.
eusebedelon@aol.fr
Dankjewel!