Sonntag, 23. August 2015

Starnieuws - Palumeu machteloos tegen goudzoekers

Starnieuws - Palumeu machteloos tegen goudzoekers23 Aug, 19:24

foto
Kapitein Pesife Padoe van Palumeu is in de stad om hulp te zoeken tegen de goudzoekers in zijn leefgebied.


De Inheemse gemeenschap van Palumeu en Tepu maakt zich ernstige zorgen over de goudrush die is ontstaan in hun gebied. Op 6 augustus zijn er vier vliegtuigen geland te Palumeu met allerhande zaken voor goudwinning. Van ATV, benzine tot gouddetector en goudmachines zijn gebracht naar het gebied. De gemeenschap staat versteld van al deze activiteiten. 

De volgende dag zijn de mannen met het materieel de Palumeurivier opgegaan. Volgens informatie van de inheemse gemeenschap zal er aan goudwinning worden gedaan voorbij de Kasikasima gebergte. Het is een zeer zorgwekkende situatie, zegt kapitein Pesife Padoe van Palumeu.

De goudzoekers wilden eerst een vliegveld in de omgeving maken, maar na tegenstand van de gemeenschap is dat uitgebleven. “Het is ons leef- en woongebied. We keuren de goudwinning in ons gebied helemaal af. We leven van het gebied en willen niet dat het vervuild raakt,” zegt de kapitein.Ondernemer Orlando Sabaja zegt dat hij de bevoegdheid heeft van het hoogste gezag om in het gebied goud te winnen.
“We weten ons geen raad en staan machteloos. We vragen aan het bevoegd gezag om te handelen,” zegt de kapitein die nu in de stad is om te zoeken naar een oplossing.

1 Kommentar:

Dr Purva Pius hat gesagt…

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com