Mittwoch, 1. April 2015

Jabini: 'NDP is tegen grondenrechten'

DWTonline.comJabini: 'NDP is tegen grondenrechten'

01/04/2015 10:26 - Naomi Hoever
Hugo Jabini in De Nationale Assemblee.

Hugo Jabini in De Nationale Assemblee. Foto: Jason Leysner  
PARAMARIBO - Na vijf jaren als DNA-lid voor de NDP gediend te hebben, komt Hugo Jabini tot de pijnlijke conclusie dat de paarse partij het grondenrechtenvraagstuk niet wil oplossen. “De NDP staat niet voor grondenrechten. Wij hadden alle tools in handen om het op te lossen.” Volgens hem heeft de partij de amnestiewet verkozen boven het oplossen van de grondenrechten.
"Wij hebben in de DNA een amnestiewet aangenomen. Niets is zo moeilijk geweest om een amnestiewet te maken; Niets is zo moeilijk geweest als de amnestiewet die wij hebben aangenomen. Zie daar het niet willen oplossen." Hij betreurt dat dit vraagstuk op het partijprogramma op plek vier prijkte maar niet is opgelost. Ook vindt hij het jammerlijk dat er geen uitvoering is gegeven aan het Saamaca-vonnis zoals die is uitgesproken door het Inter Amerikaans Hof voor Mensenrechten. Jabini zegt dat hij vijf jaren lang heeft geroepen maar niet is gehoord door de leiding van de partij.
"Politici en toppers vragen honderden hectares voor eigen gewin. Deze groep van 30.000 Surinamers vraagt niet eens naar 30.000 hectare en dit kan niet gereserveerd worden voor de collectiviteit, zodat zij op basis van hun gewoonte en hun traditie verder kunnen leven. Het doet pijn wanneer je denkt dat je al die jaren dacht dat medestanders had in een bepaalde issue in een rechtvaardige en rechtmatige strijd van mensen, om nu dit te horen", blikt Jabini teleurgesteld terug over het uitblijven van een oplossing over het grondenrechtenvraagstuk.
Hij zegt bij de verkiezingen van 2010 gebruikt te zijn vanwege zijn identificatie met grondenrechten. "Daarom was ik op de lijst. Men moest geloven dat wij het menen." Jabini ziet graag dat bij de komende verkiezing genoeg mensen die daarin geloven regeerverantwoordelijkheid krijgen "Ik hoop dat er een moment zal aanbreken dat dat wat ons bindt weer bij elkaar zal brengen. Om de grondenrechten af te kunnen dwingen, welke regering ook aan de macht komt en deze zaak voor eens en voor altijd op te lossen."

1 Kommentar:

Dr Purva Pius hat gesagt…

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com