Montag, 3. März 2014

Talent ontwikkelen via kunst, prioriteit voor Moengo

Starnieuws03 Mar, 07:00

7ea6a711f0a2d3775eb9a209e0ca5f07.jpg___tembe_art.jpg
Marcel Pinas bezig op de zondagochtend om bij Tembe Arts Studio een klankbord voor vrijetijdsbesteding voor jongeren in orde te maken.
Kunst leeft nog steeds onder de gemeenschap van Moengo en omgeving. Dit zegt kunstenaar Marcel Pinas, initiatiefnemer tevens coördinator van Tembe Art Studio, te Moengo. "We zijn met verschillende projecten bezig: muziek, theatermaken en ook dans. We hebben onze eigen studio. Nu zijn we bezig een recording studio op te zetten voor de jeugd. We werken met tien muziekgroepen. Er worden trainingen verzorgd voor de jongeren zodat ze hun eigenwaarde kennen", legt de kunstenaar uit.

Pinas heeft geconstateerd dat er een identiteitscrisis heerst onder de jongeren van Marowijne. Dit komt volgens hem door het verleden; het zijn de naweeën van de oorlog. Diverse regeringen hebben niet structureel gewerkt aan de vorming van de samenleving. "De trauma's zijn nooit echt goed verwerkt en ze hebben invloed gehad op de verdere generaties van dit kinderrijke gebied. Met deze projecten willen we de jongeren vooral helpen vormen. Ze verdienen een kans om vooral hun talenten te ontwikkelen."

Aan de weg blijven timmeren 
"We zullen aan de weg blijven timmeren", zegt Pinas. Veel van zijn werken staan in Moengo en dienen als stimulans, stelt hij. Door met de gemeenschap samen bezig te zijn, weet de kunstenaar waaraan verder gesleuteld moet worden. Hij ziet in de nabije toekomst ook dat grote talenten zich zullen ontpoppen.

Voor zaterdag 8 maart, Dag van de Vrouw, organiseert Tembe Art Studio in samenwerking met Pink Ribbon Suriname en het ministerie van Binnenlandse zaken een 5 km wandelloop in Moengo. Aansluitend hierop zal de Moengo Warriors optreden. Deze groep bestaat alleen maar uit meisjes van Moengo die in de afgelopen periode getraind zijn door de muziekformatie Lipstick uit Paramaribo. Het thema voor de dag is Uma Taanga . Ook de muziekformatie Naks Makeda onder leiding van Liesbeth Peroti zal op deze dag optreden.
De kunstenaar roept vooral jongeren maar ook de heren op, om samen met de vrouw deze activiteit, die ook bedoeld is als de strijd tegen borstkanker, te ondersteunen.

Ala-D Media

1 Kommentar:

Dr Purva Pius hat gesagt…

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

BORROWERS APPLICATION DETAILS


1. Name Of Applicant in Full:……..
2. Telephone Numbers:……….
3. Address and Location:…….
4. Amount in request………..
5. Repayment Period:………..
6. Purpose Of Loan………….
7. country…………………
8. phone…………………..
9. occupation………………
10.age/sex…………………
11.Monthly Income…………..
12.Email……………..

Regards.
Managements
Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com