Sonntag, 8. Mai 2011

Persvrijheid in Suriname: Surinaamse dagbladen betrapt op misleiding :: Suriname :: Informationen und Bilder

Persvrijheid in Suriname: Surinaamse dagbladen betrapt op misleiding

Quelle: Waterkant.Net v. 07.05.2011

PARAMARIBO, 7 mei – De West en Dagblad Suriname zijn herhaaldelijk “betrapt op het geven van o­njuiste, dan wel misleidende informatie.” Dit stelt de afdeling Informatie & Communicatie van het presidentieel kabinet. De beide dagbladen worden dan ook niet meer uitgenodigd voor publieke activiteiten. Het kabinet is nu bereid over het hart te strijken. Tenzij.


De media moeten hun best doen correct te handelen. Herhaling van publicaties als die over de salarissen van ambtenaren op het kabinet (Dagblad Suriname, red.), kan liever worden vermeden. Dat geldt ook de ‘gewoonte’ van De West om gezagsdragers te beledigen en vals te beschuldigen. “Dit is in strijd met de fatsoensnormen en getuigt van misbruik van de persvrijheid”, stelt Informatie & Communicatie.

Ook radiostation Apintie was geruime tijd niet welkom, maar dit berust op een ‘misverstand’. Het uitsluiten van De West en Dagblad Suriname tot o­nder meer persconferenties, wordt nu heroverwogen. Dit volgt op een o­ntmoeting met mediavereniging VRTS. Die was bezorgd. Journalisten moeten “zich houden aan de basisprincipes”, aldus Informatie & Communicatie.

Keine Kommentare: