Sonntag, 1. Mai 2011

Leerlingen Botopasie en Domburg bezoeken minister Sapoen - 10e uitwisselingsprogramma leerlingen kuststreek en binnenland

Quelle: GFC Nieuws v. 30.04.2011

10e uitwisselingsprogramma leerlingen kuststreek en binnenland

Saturday 30 April
PARAMARIBO- Ruim 100 gasten, die gerelateerd zijn aan de lagere scholen uit Botopasie en Domburg, waren vrijdagmorgen op bezoek bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Daar hadden zij een ontmoeting met de onderwijsminister, drs. Raymond Sapoen. In dit geval ging het om leerlingen van de zesde klasse, begeleid door leerkrachten en ouders van beide scholen.
Het bezoek staat in verband met het uitwisselingsprogramma, dat wordt gecoördineerd en georganiseerd door de schoolleider van de O.S. Domburg, mevr. Lilian Dongen-Maatstap.
Dit schooljaar is deze activiteit voor de tiende keer gehouden. Dit jaar wordt de afvaardiging uit Botopasie geleid door de heer Richenel Soemopawiro.
Coördinator mevrouw L. Dongen zei tegen de Minov Persdienst, dat dit programma mogelijk is door het samenwerkingsverband, dat de OS Domburg heeft opgebouwd en ontwikkeld met de Duitse Stichting ARA.
De minister is ervan onder de indruk, dat de leerkrachten zich ook in de schoolvakantie inzetten om met de leerlingen educatieve en andere vormende activiteiten te ondernemen.
Hij liet weten, dat het Minov bezig is met onderwijsvernieuwingen. Dit soort activiteiten passen helemaal in de doelstellingen van de voorgenomen vernieuwingen.
De bewindsman complimenteerde ook de ouders voor hun ondersteuning, actieve- en voorbeeldige betrokkenheid.
Programmaonderdeel zijn ook bezoeken aan bedrijven en gebedshuizen, sportactiviteiten, monumentenspeurtocht, gadeslaan van de Avond Vierdaagse en een culturele avond.
De leerlingen van Botopasie en Domburg hebben ook een bezoek gebracht aan hun schoolgenoten van OS Nieuw Amsterdam.
De gasten, in het bijzonder de jeugdigen onder hen reageerden zeer instemmend op de refreshment, die zij namens de President van de Republiek Suriname de heer Desiré Bouterse na de kennismaking mochten nuttigen.
Inspelend op de GLO-6 toets was de minister ervan overtuigd, dat ook deze educatieve tocht zorg draagt voor wederzijdse uitwisseling onder de nog jonge burgers. Deze wetenswaardigheden en inzichten zijn zeer goed voor hun verdere ontwikkeling en vorming.

Keine Kommentare: