Dienstag, 2. April 2013

Ex-minister Misiedjan adviseert over grondenrechten

DWTonline.com


02/04/2013 08:11 - Naomi Hoever
Oud minister van Justitie en Politie Martin Misiedjan.
Oud minister van Justitie en Politie Martin Misiedjan. Foto: Korps Politie Suriname  
PARAMARIBO - Ex-minister van Justitie en Politie, Martin Misiedjan, adviseert president Bouterse op gezette tijden over het vraagstuk van de grondenrechten. Hij is echter niet in dienst van het Kabinet, zo geeft hij aan. Op de vraag of hij betaald krijgt voor zijn adviezen wil Misiedjan geen antwoord geven.
Hoewel hij zijn zienswijze deelt op het kabinet van de president wil Misiedjan het woord adviseur nog niet in de mond nemen. "Ik ben geen adviseur, maar laat mijn licht schijnen op grond van mijn expertise en kennis op het gebied van mensenrechten. Ik help nadenken over dit vraagstuk."
De jurist geeft aan intensief betrokken te zijn geweest toen de Samaaca-case aanhangig werd gemaakt tegen de staat Suriname bij het Inter-Amerikaans Hof voor rechten van de mens. Ook was hij betrokken bij de Moiwana-klacht.
De ex-bewindsman omschrijft zijn adviezen als het bespreken van een vraagstuk met iemand die weet van zaken heeft. Hij vindt dat hij als jurist gespecialiseerd in mensenrechten de aangewezen persoon is.
Misiedjan zegt dat hij sinds hij minister is meedoet met dit soort besprekingen. ''Misschien word ik voorgoed aangetrokken als adviseur. De komende dagen zullen uitwijzen wat het wordt", spreekt hij zich voorzichtig uit.

Keine Kommentare: