Samstag, 18. Juni 2011

Drugsgebruik jongeren binnenland verontrustend

NoSpang - Suriname Network Online

Paramaribo - Het gebruik van marihuana in het binnenland onder jongeren is een zeer zorgwekkende situatie voor het drugsafkickcentrum De Stem. Directeur Carlo Lansdorf zegt desgevraagd dat de meeste jongeren die hij in het binnenland is tegengekomen marihuana, die ter plekke wordt geteeld, gebruiken. Hij geeft aan dat leden van de Stem vaker naar het binnenland ...

gaan voor drugsvoorlichtingswerk. Volgens Lansdorf maakt het ontbreken van de politie in het binnenland dat de jongeren het als een legale zaak zien om marihuana te gebruiken. “We proberen mensen wijs te maken dat het gebruiken van marihuana illegaal is.”

Dat jongeren het marihuanagebruik als legaal ziet, vindt de directeur geen goede ontwikkeling voor de gemeenschap. Volgens hem gebruikt maar een klein deel van de jongeren geen marihuana. Omdat De stem niet over voldoende middelen beschikt, kan het niet vaker naar het gebied gaan om de gemeenschap in het binnenland voor te lichten.

Het vermoeden bestaat dat marihuana wordt geteeld in het Boven-Suriname en Boven-Marowijnegebied. Lansdorf heeft ook een achterstand in ontwikkeling in het binnenland opgemerkt. Hij vindt dat die achterstand ingelopen zal moeten worden. Ook is de politie in het gebied nodig om daar op te treden. Volgens Lansdorf zal de regering meer geld beschikbaar moeten stellen voor drugsbestrijding.

Keine Kommentare: